ОЕСР представила Звіт антикорупційних змін в Україні: головні висновки

ОЕСР представила Звіт антикорупційних змін в Україні: головні висновки

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) опублікувала Звіт антикорупційних реформ в Україні за результатами п’ятого раунду моніторингу Стамбульського плану дій з боротьби проти корупції. Після двосторонніх консультацій цей звіт був представлений та обговорений на пленарному засіданні ОЕСР у жовтні 2023 року.

«Звіт засвідчив, що Україна за 2022 рік та перше півріччя 2023 року продемонструвала суттєвий прогрес у різних сферах боротьби з корупцією та розбудови доброчесності», — наголосили в Національному агентстві запобігання корупції. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Звіт оцінює антикорупційні реформи в Україні на основі набору індикаторів та критеріїв оцінки у п’яти сферах діяльності. У ньому проаналізовано зусилля Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), Національного антикорупційного бюро (НАБУ), Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), Вищого антикорупційного суду (ВАКС), Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), органів прокуратури, судової влади та інших щодо внесення змін до законодавства, розбудови антикорупційних інституцій, заходів з виявлення, розслідування та судового провадження корупційних злочинів, а також визначено напрями, які потребують вдосконалення.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У Звіті, зокрема, зазначається, що Антикорупційна стратегія та Державна антикорупційна програма є високоякісними, науково обґрунтованими політичними документами, розробленими в рамках інклюзивного та прозорого процесу.

Водночас у Звіті ОЕСР рекомендує Україні здійснити необхідні кроки, щоб якнайшвидше почати призначення суддів, а також приділяти належну увагу кримінальній відповідальності юридичних осіб.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *