Оновлені правила техогляду авто в Україні: необхідна інформація для водіїв

Оновлені правила техогляду авто в Україні: необхідна інформація для водіїв

В Україні змінилися не лише правила перереєстрації авто, а й техогляду. Так, уряд на черговому засіданні 19 травня прийняв ухвалу про вдосконалення порядку проходження обов’язкового ТО.

Згідно з новими правилами, тепер техогляд в Україні проводитимуть з використанням електронної форми протоколу замість паперової, а друк документа тепер можливий виключно на платному бланку встановленого зразка. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

Крім того, у країні запроваджується відеофіксація транспорту. Усі органи державної влади, місцевого самоврядування, фізичні та юридичні особи отримають від суб’єкта перевірки ці відеоматеріали. Це має ліквідувати фіктивні огляди та підвищити безпеку дорожнього руху.

Зазначимо, зараз обов’язковий техогляд транспорту проводиться за державними стандартами України. Проводити техогляд можуть установи, які отримали акредитацію Мінінфраструктури.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Після проведення випробувань ВТК, водія чи власника кожного ТЗ, згідно з випробуванням визнаного технічно справним, випробувальна лабораторія складає протокол, у якому вказується термін наступного обов’язкового технічного огляду транспорту.

Щодо вартості цього питання, цінова політика різна, однак у всіх випадках заплатити доведеться не менше ніж 1000 гривень. У власникам легкового за огляд доведеться віддати 1120 гривень . Техогляд автобуса вагою понад 5 тонн коштуватиме 1 344 гривні, ціна огляду вантажівки понад 12 тонн коштуватиме 1 440 гривень.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *