Оперативна інформація Генштабу ЗСУ на вечір 28 вересня

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ на вечір 28 вересня

Протягом доби відбулось 19 бойових зіткнень, що більше, ніж упереддень. Зокрема, Сили оборони відбили атаку в районі Білогорівки на Луганщині, а також Невельського та Урожайного на Донеччині. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Загалом ворог завдав 76 авіаційних ударів та здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 35 населених пунктів, серед них Клюси, Тур’я, Покровське, Попівка, Карповичі, Медведівка Чернігівської області; Іскрисківщина, Андріївка, Степок, Таратутине, Олександрівка — Сумської, а також Плетенівка, Вовчанські Хутори, Кругле — Харківської.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаударів неподалік Круглого, Куп’янська, Берестового та Новоселівського. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, зокрема, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Синьківка, Кислівка, Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку авіаударів зазнали Торське, Сіверськ, Спірне, Веселе. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали, серед інших Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Веселе, Федорівка — Донецької.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаударів поблизу Костянтинівки та Білої Гори. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися, зокрема, Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка та Курдюмівка.

На Авдіївському напрямку противник тричі намагався відновити втрачене положення в районі південніше Авдіївки, але успіху не мав. Натомість завдав авіаудару неподалік цього населеного пункту. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, серед інших Степове, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Невельське.

На Мар’їнському напрямку впродовж доби наші захисники відбили 6 атак ворога безпосередньо в районі Мар’їнки. Під вогнем окупантів перебували, зокрема, Красногорівка, Мар’їнка, Антонівка, Катеринівка, Єлизаветівка, Курахове.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаударів біля Урожайного та Старомайорського. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне та інші.

На Запорізькому напрямку противник намагався відновити втрачене положення в районі Червоного, але успіху не мав. Завдав авіаударів біля Малої Токмачки та Роботиного. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів, зокрема, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Преображенка, Новояковлівка Запорізької області та Нікополь — Дніпропетровської.

На Херсонському напрямку завдав авіаудару в районі Миколаївки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, серед інших Золота Балка, Антонівка, Ромашкове та Херсон.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один — по зенітно-ракетному комплексу та 2 — по станціям РЕБ. Також знищено 2 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділами ракетних військ уражено ЗРК, 11 артилерійських засобів та склад боєприпасів противника.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *