Останні новини з фронту: Генштаб ЗСУ інформує (вечір, 16 січня)

Останні новини з фронту: Генштаб ЗСУ інформує (вечір, 16 січня)

Протягом цієї доби відбулось 85 боєвих зіткнень. Зокрема, противник виявляв особливу активність на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де нашими захисниками відбито загалом 70 атак. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

У той самий час ворог завдав 2 ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали, серед інших Грем’ячка, Михальчина-Слобода Чернігівської області; Соснівка, Атинське, Волфине, Степок — Сумської; Уди, Вовчанськ, Охрімівка, Землянки — Харківської.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв з артилерії та мінометів, зокрема, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито 9 атак у районах Тернів, Ямполівки, Торського та ще 15 — біля Макіївки, Білогорівки та північніше Григорівки, Веселого. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали, серед інших Білогорівка Луганської області та Торське, Григорівка, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка — Донецької.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Бахмутському напрямку відбито 6 атак у районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися, зокрема, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 15 атак поблизу Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 15 — біля Первомайського та Невельського. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, серед інших Керамік, Бердичі, Степове, Ласточкине, Невельське.

На Мар’їнському напрямку ворог за підтримки авіації 16 разів безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ у районах Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки. Крім того, завдав авіаудару в районі Костянтинівки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Костянтинівка, Катеринівка.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаудару в районі Водяного. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, зокрема, Водяне, Пречистівка, Благодатне, Старомайорське, Урожайне.

На Запорізькому напрямку нашими захисниками відбито атаку західніше Вербового. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, серед інших Полтавка, Малинівка, Червоне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка.

На Херсонському напрямку ворог намагався вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра: 6 разів безуспішно штурмував позиції наших військ. Артилерійських обстрілів зазнав Херсон, Антонівка, Дніпровське, Тягинка.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу, пункту управління та складу боєприпасів противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *