Павлюк стверджує, що Україна почала готуватися до вторгнення рф за 5 місяців до його початку

Павлюк стверджує, що Україна почала готуватися до вторгнення рф за 5 місяців до його початку

Українські війська на Донбасі почали підготовку до повномасштабного вторгнення росії восени 2021 року. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк, який на момент початку повномасштабної війни очолював Операцію об’єднаних сил (ООС) на Донбасі, в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

“Всі ознаки були, що ми зустрінемо ворога – і не тільки з «ЛНР»/«ДНР» (з окупованої частини Донбасу, на якій діють угруповання «ЛНР»/«ДНР», що визнані в Україні терористичними – ред.), а й з території Росії. Тому вже з осені ми приступили до виконання певних дій для того, щоб успішно зустріти і нанести йому максимальне ураження. Розуміючи, що співвідношення сил і засобів було і буде не на нашу користь, але в нас все одно варіантів не було – ми повинні були вистояти, тому що за нами була вся Україна”, – сказав Павлюк. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Він уточнив, що через це впродовж п’яти місяців ми готувалися до відбиття повномасштабної агресії.

Павлюк стверджує, що Україна почала готуватися до вторгнення рф за 5 місяців до його початку

“Уже в січні-лютому ми отримували телеграми від Головного управління розвідки [Міноборони України], в яких передбачалося, що такий варіант можливий. І на лютий місяць ми зробили максимально все, щоб гідно зустріти ворога: всі позиції були максимально посилені, прораховані всі можливі варіанти дій, переміщені всі резерви – ми щонайменше двічі проводили повномасштабне тренування, а локальних тренувань було проведено дуже багато”, – акцентував Павлюк.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

За його словами, це зіграло свою, можливо, вирішальну роль. Що в перший день, коли було завдано удару по всіх командних центрах, по всіх пунктах управління, по всіх місцях, де мали бути скупчення наших військ і склади, – вони пройшли в порожнє місце.

Павлюк зазначив, що найнебезпечнішою була луганська частина оборони, бо там противник наступав і з півдня, і з півночі, і зі сходу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *