Підозра колишньому командирові частини, що відрядив депутатів-військовослужбовців до КМВА: ДБР

Підозра колишньому командирові частини, що відрядив депутатів-військовослужбовців до КМВА: ДБР

Працівники ДБР за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомили про підозру колишньому командиру однієї з військових частин ТРО. Про це повідомляють пресслужби Офісу Генпрокурора та ДБР.

За даними слідства, підозрюваний прийняв рішення, яке могло бути ухвалене лише головнокомандувачем Збройних сил України. Він видав наказ про відрядження чотирьох підлеглих йому військовослужбовців до Київської міської військової адміністрації. Йому повідомлено про підозру в перевищенні військовою службовою особою службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Раніше спецпрокурори спільно з ДБР повідомили про підозру чотирьом військовослужбовцям однієї з військових частин ТРО, троє з яких є столичними депутатами, а ще один – помічником депутата Київради. Вони, за даними слідства, впродовж року не з’являлись на військову службу. Підставою для цього стало те, що їх командир видав наказ про відрядження цих військовослужбовців для проходження служби в Київській міській військовій адміністрації.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *