“Платінум Банк” просить визнати банкрутство у суді США

Український «Платінум Банк» звернувся до американського суду із клопотанням про визнання процедури банкрутства.

Заява подана до Суду у справах про банкрутство Південного округу Флориди на підставі глави 15 відповідного кодексу. Документ, супроводжується завіреною копією рішення про порушення іноземного виробництва та призначення іноземного представника.

У січні 2017 року правління Національного банку України (НБУ) ухвалило рішення про визнання ПАТ «Платинум Банк» неплатоспроможним через його збитковість та негативний капітал.

У 2016 році фінансова організація представила в НБУ план реструктуризації, який містив низку заходів щодо залучення додаткового капіталу. Керівництво банку та акціонери робили різні кроки щодо реалізації програми рекапіталізації та вирішення проблеми дефіциту капіталу. Проте станом на 1 січня 2017 року банку не вдалося досягти позитивних значень.

Після рішення НБУ Фонд гарантування вкладів запровадив тимчасову адміністрацію у «Платинум Банку».

За інформацією ЗМІ, на той момент основними власниками кредитної установи були українські бізнесмени Борис Кауфман та Григорій Гуртовий, які мають ізраїльське громадянство. У 2019 році Окружний суд Петах-Тікви (Ізраїль) визнав Гуртового винним у шахрайстві. Кауфмана нині в Україні звинувачують у підкупі чиновників мерії Одеси та міської ради з метою ухвалення необхідних для бізнесменів рішень.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *