Податкова соціальна пільга: як вона застосовується у місяці подання заяви - пояснення від ДПС

Податкова соціальна пільга: як вона застосовується у місяці подання заяви – пояснення від ДПС

ПСП починає застосовуватися до нарахованої зарплати з дня отримання роботодавцем заяви працівника про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право.

Державна податкова служба у Харківській області роз’яснила, як застосовується податкова соціальна пільга у місяці написання заяви на неї. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Судово-юридична газета».

Так, згідно з пп. 169.2.1 ПКУ податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

Платник податку подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Податкова соціальна пільга починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право. Роботодавець відображає у податковій звітності всі випадки застосування або незастосування податкової соціальної пільги згідно з отриманими від платників податку заявами про застосування пільги, а також заявами про відмову від такої пільги (пп. 169.2.2 ПКУ).

Тобто податкова соціальна пільга застосовується до місячного доходу, незалежно від дня подання в цьому місяці заяви працівником.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *