Податковою міліцією викрито схему привласнення коштів державних підприємств через систему тендерних закупівель, вартістю 80 млн. грн.

Співробітники податкової міліції Офісу великих платників викрили схему нечесних тендерних закупівель, через яку привласнювались державні кошти.

В рамках проведення операції «Рубіж» і розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 і ч. 5 ст. 191 КК України було встановлено групу осіб, які вступили в змову з керівниками регіональних підрозділів двох державних компаній, що здійснюють свою діяльність у сфері транспорту та енергетики. В подальшому фіктивні компанії, спеціально зареєстровані цими людьми на підставних осіб і підконтрольні їм, брали участь і перемагали в тендерах даних державних підприємств на поставку абразивних виробів.

При цьому вказані вироби імпортувалися фігурантами в Україну з Китаю поза митним контролем, а документи про їх походження виготовлялись від імені підконтрольного фіктивного підприємства та поставлялися на державні підприємства переможцями тендеру як продукція українського виробництва.

Окрім того, встановлено, що на підприємстві, яке нібито виготовляє продукцію, що є предметом тендерних торгів, протягом 2016-2019 рр. офіційно працевлаштовано всього три особи, на виробничих потужностях підприємства працює інша компанія, а вказане підприємство фактично не використовує жодних основних засобів.

Протягом 2018-2019 рр. підконтрольними фігурантам компаніями було виграно тендерів на 80 млн. грн.

За результатами санкціонованих обшуків виявлено та вилучено партію китайської продукції абразивних виробів із наклейками нібито від українського виробника загальною орієнтовною вартістю більше 1 млн. грн., фінансово-господарські документи фіктивних компаній та печатки.

Триває слідство.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *