Понад 400 шкіл в Україні отримають поліцейську охорону для забезпечення безпеки

Понад 400 шкіл в Україні отримають поліцейську охорону для забезпечення безпеки

З січня 402 українські школи будуть забезпечені офіцерами поліції охорони, патрульної поліції та інших підрозділів Нацполіції. Метою проєкту є захист дітей у школах в умовах повномасштабної війни та створення безпекового середовища після війни.

Як зазначають у Національній поліції, офіцер служби освітньої безпеки – це не охоронець, а фахівець з питань безпеки в освітньому закладі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Osvita.ua».

Очікується, що окрім поліцейських навичок та виконання протоколу безпеки, він матиме знання з психології дитини, аби розуміти її та за потреби вчасно допомогти та вжити необхідних заходів.

Планується, що офіцери служби стануть медіаторами між адміністраціями шкіл, батьківськими комітетами й дітьми та разом із педагогами працюватимуть над створенням безпечного середовища для дітей.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

До повноважень поліцейських входитиме пропускний режим (у багатьох школах встановлюватимуть спецрамки та металошукачі), комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення.

Також офіцери спілкуватимуться з дітьми у навчальному закладі, зокрема про загрозу вибухонебезпечних та будь-яких невідомих предметів, з якими дитина може стикнутися.

Поліцейські нестимуть службу в такому режимі тимчасово, поки майбутні офіцери Служби освітньої безпеки після оголошення конкурсу проходитимуть відбір, навчання та підготовку.

Протягом січня проєкт розпочне роботу в 9 регіонах України: Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Чернігівській областях.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *