Президент Байден планує обговорити з лідерами Конгресу питання розблокування допомоги для України

Президент Байден планує обговорити з лідерами Конгресу питання розблокування допомоги для України

Президент США Джо Байден 17 січня ухвалить лідерів та топ-політиків Конгресу в Білому домі для обговорення запиту на додаткове фінансування, зокрема для військової допомоги Україні. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на брифінг прессекретарки Білого дому Карін Жан-П’єр.

За її словами, Байден “прийме лідерів Конгресу із Сенату та Палати представників, а також керівників ключових комітетів від обох партій у Білому домі”, щоб обговорити “критичну важливість його додаткового запиту щодо національної безпеки”. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Представниця Білого дому не уточнила подробиць зустрічі, анонсувавши додаткові новини вже 17 січня. Але, за її словами, в адміністрації Байдена вважають, що двопартійні переговори щодо додаткового запиту “рухаються у правильному напрямку”.

Очікується, що на зустрічі в Білому домі будуть присутні, зокрема, лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер, лідер республіканської меншини Мітч Макконнелл, спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон і лідер демократичної меншини в Палаті Хакім Джефріс.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Зустріч відбувається на фоні відсутності прогресу щодо досягнення угоди в Конгресі, яка б розблокувала схвалення додаткового фінансування на допомогу Україні, Тайваню та Ізраїлю разом з посиленням заходів протидії міграції на південному кордоні США.

Перешкодою компромісу стала, зокрема, позиція Джонсона, який вимагає значно суворішого підходу до стримування міграції на кордоні США та Мексики, ніж погодили перемовники в Сенаті.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *