Понад сто журналістів постраждали від насильства з боку російських окупантів

Понад сто журналістів постраждали від насильства з боку російських окупантів

Понад сто українських та іноземних журналістів, які працювали в Україні, стали жертвами насильства з боку російських збройних сил під час повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міжнародна організація “Репортери без кордонів” (RSF).

За даними RSF, принаймні сто журналістів стали жертвами насильства. Серед них – 11 репортерів загинули під час виконання своїх професійних обов’язків. Деякі стали жертвами бомбардувань їхніх редакцій, деякі були поранені або зникли безвісти. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Судово-юридична газета».

Мінімум 35 журналістів отримали поранення, щонайменше 12 журналістів були затримані. Зокрема, російські сили тримають утримують журналістку-фрілансерку Ірину Данилович, яка співпрацювала з кількома кримськими медіа.

Досі двоє українських журналістів вважаються зниклими безвісти. Журналіст УНІАН Дмитро Хилюк став жертвою «насильницького зникнення». Також фрілансерка «Української правди» Вікторія Рощина не виходить на зв’язок з 4 серпня 2023 року.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Місцеві незалежні медіа були змушені припинити будь-яку діяльність на окупованих російськими військами територіях. З 24 лютого 2022 року за даними Інституту масової інформації, 233 українських медіа були змушені закритися, включаючи онлайн-медіа “ШО”, яке припинило свою діяльність з економічних причин.

Протягом двох років RSF подавала вісім скарг про воєнні злочини до Міжнародного кримінального суду та Генерального прокурора України, а також дві скарги до французької системи правосуддя. У межах цих скарг RSF задокументувала понад 50 нападів на понад 100 журналістів, які були вбиті, поранені, викрадені, взяті в заручники, зазнали тортур або потрапили під обстріли.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *