Португалія впроваджує гуманітарні візи для переселенців

Португалія впроваджує гуманітарні візи для переселенців

Парламент Португалії схвалив законопроєкт про створення гуманітарної візи, пише місцеве видання Correio da Manhã.

Повідомляється, що документ дасть змогу людям, яких переслідують на батьківщині, отримати спеціальну візу в Португалію, щоб, приїхавши, попросити в ній політичного притулку. Наразі це можна зробити за туристичною візою, яку потрібно отримувати в країні громадянства або в іншій – за наявності посвідки на проживання. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Процедуру видачі гуманітарних віз тепер розроблять у парламентському комітеті з конституційних питань. Партія “Ліберальна ініціатива”, яка підготувала законопроєкт, хоче домогтися, щоб гуманітарну візу можна було отримувати в португальському посольстві в будь-якій країні, а не їхати на батьківщину “з усіма наслідками, що випливають із цього, ризиками”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Зазначається, що на візу, зокрема, зможуть розраховувати росіяни, яких переслідують із “політичних мотивів”, зазначають португальські депутати.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *