Представник Зеленського назвав упередженим скандальне рішення КСУ

Рішення Конституційного суду України (КСУ) скасувати низку норм антикорупційного законодавства є явно упередженим і містить ознаки заздалегідь спланованих дій.

Про це заявив в ефірі телеканалу “Україна 24” народний депутат з фракції “Слуга народу”, представник президента Володимира Зеленського в Конституційному суді України Федір Веніславський.

“Як судді КСУ можуть розмовляти з нами на тему (рішення по антикорупційному законодавству – ред.) з нами, Офісом президента, зі мною, якщо вони явно упереджене рішення збиралися винести? Та швидкість прийняття рішення, ті численні порушення – як раз свідчать про те, що це був план, який був заздалегідь підготовлений і дуже швидко реалізований”, – сказав Веніславський.

За словами депутата, з представниками президента “ніхто про це рішення не говорив”.

“Ми розуміли, що таке рішення може бути, тільки тоді, коли нас з представником Ради КСУ всупереч закону про КСУ, який передбачає права допуску учасників конституційно-правого провадження – не допустив на засідання, де змінювалася форма слухання з усної на письмову. Причому потрібно розуміти, що рішення про застосування усної форми провадження приймається тільки тоді, коли суд розуміє, що без заслуховування учасників процесу, без заслуховування залучених неможливо дізнатися істину. Потім була змінена різко форма провадження – і ми отримали те, що отримали”, – розповів “слуга народу”.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366.1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про “постійний тиск” з боку антикорупційних органів.

Також нагадаємо, що ДБР викликало главу Конституційного суду Олександра Тупицького на допит на 2 листопада.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *