Представники проекту «Прокурор громади» залучають досвід колег із Бельгії

Представники проекту «Прокурор громади» залучають досвід колег із Бельгії

Українські прокурори, які залучені до реалізації пілотного проєкту «Прокурор громади», відвідали Королівство Бельгія. Навчальний візит організували для вивчення практики взаємодії прокуратури з органам місцевої влади, поліцією та громадянським суспільством задля системного підходу до питань безпеки в громадах і запобігання злочинності.

Він відбувся за підтримки партнерів з Консультативної місії Європейського союзу (КМЄС/EUAM). Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Офіс Генерального прокурора».

Представники прокуратури зустрілися з Міністром юстиції Бельгії та федеральною прокуроркою. Також мали можливість вивчити досвід прокурорів і поліції різних рівнів та Міністерства внутрішніх справ.

«Прозора і ефективна співпраця між прокуратурою, органами правопорядку, громадянським суспільством і органами виконавчої влади та місцевого самоврядування на всіх рівнях – надважлива складова спільної безпеки, безпеки у великих містах і в найменших селах. Приклад Бельгії нам яскраво продемонстрував переваги застосування такого підходу в роботі прокуратури», – зазначив радник Генпрокурора Роман Шпирка.

Представники проекту «Прокурор громади» залучають досвід колег із Бельгії

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нагадаємо, реалізація пілотного проєкту взаємодії органів прокуратури з громадами «Прокурор громади» стартувала у чотирьох прокуратурах. Його мета – забезпечення належного рівня громадської безпеки, відпрацювання ефективніших моделей запобігання кримінальним правопорушенням, налагодження та підтримка постійного партнерства, а також збільшення рівня доступності до органів прокуратури.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *