Прем’єр-міністр: кожен, хто постраждав від російських загарбників, отримає відшкодування за завдані збитки

Прем’єр-міністр: кожен, хто постраждав від російських загарбників, отримає відшкодування за завдані збитки

Уряд привів у відповідність до чинних нормативних актів порядок ведення Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Зокрема, додаються нові реєстрові дані щодо житлового сертифікату, акту дистанційного обстеження, доповнюється функціонал Реєстру. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Кабінет Міністрів України».

«Працюємо над тим, щоб кожен, хто зазнав збитків від російських загарбників, реалізував своє право на їх відшкодування», — наголосив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр нагадав, що у Гаазі запрацював Міжнародний реєстр збитків як частина міжнародного Компенсаційного механізму. Лише за першу добу його роботи надійшло понад 500 звернень від жертв російської агресії.

Прем’єр-міністр: кожен, хто постраждав від російських загарбників, отримає відшкодування за завдані збитки

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Також Україна працює над створенням Компенсаційної комісії та Компенсаційного фонду, який має наповнюватися за рахунок конфіскованих російських активів.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«Вітаємо ініціативи наших європейських партнерів щодо передачі Україні доходів, які згенеровані цими замороженими активами. У 2024 році такі прибутки можуть скласти сумарно 5-8 млрд євро», — зауважив Денис Шмигаль і наголосив, що це лише перший крок до відновлення справедливості. Принцип «росія заплатить» має бути втілений в життя в повному обсязі.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *