Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонну розмову з главою Європейської Ради

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонну розмову з главою Європейської Ради

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем.

На початку розмови Глава держави поінформував очільника Європейської Ради про трагічні наслідки чергового обстрілу українських міст ракетами та безпілотниками, в результаті якого загинули мирні мешканці, в тому числі й діти. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Президент України | Володимир Зеленський».

Володимир Зеленський подякував Шарлю Мішелю за незмінну підтримку і лідерство у зміцненні єдності та солідарності держав Європейського Союзу з Україною.

Лідери України та ЄС детально обговорили ситуацію, що склалася навколо заборони окремими сусідніми державами на ввезення української аграрної продукції.

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонну розмову з главою Європейської Ради

Володимир Зеленський висловив глибоку стурбованість такими рішеннями та наголосив, що ці кроки є грубим порушенням букви і духу Угоди про асоціацію та установчих договорів ЄС.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«Штучне незаконне обмеження торгівлі з Євросоюзом б’є по Україні, яка протистоїть російській агресії, як економічно, так і політично, – наголосив Глава держави. – Переконаний, що в умовах війни з Росією Україна як країна-кандидат та Євросоюз мають незмінно дотримуватися положень Угоди про асоціацію та норм і правил єдиного ринку ЄС. Відтак будь-яка альтернатива правовому підходу не буде вважатися врегулюванням проблеми».

Володимир Зеленський закликав до пошуку збалансованого рішення та вирішення ситуації у конструктивний і партнерський спосіб з урахуванням законодавства ЄС, Угоди про асоціацію та інтересів усіх сторін.

«Найкращим рішенням стало б продовження безмитної торгівлі на необмежений термін. Таке рішення є вигідним як для України, так і для низки сусідніх держав – членів ЄС, які вже мають суттєві конкурентні переваги від збільшення українського експорту, а їхнє населення отримує доступ до дешевої та якісної української продукції», – зазначив Президент України.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель висловив готовність долучитися до розв’язання цієї неприйнятної ситуації, у тому числі шляхом контактів з окремими причетними лідерами ЄС.

Володимир Зеленський і Шарль Мішель домовилися про подальші контакти з цих та інших питань.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *