Президент Володимир Зеленський затвердив можливість іноземцям служити у Національній гвардії України

Президент Володимир Зеленський затвердив можливість іноземцям служити у Національній гвардії України

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким іноземці, котрі відповідають вимогам проходження військової служби, можуть добровільно служити в Національній гвардії України.

Це закріплено указом президента №84/2024, розміщеним на сайті глави держави 21 лютого. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

“Іноземці, які на законних підставах перебувають на території України, раніше не судимі та відповідають вимогам проходження військової служби, визначеним законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”, можуть бути прийняті у добровільному порядку (за контрактом) на військову службу до Національної гвардії України”, – йдеться в указі.

Іноземці проходять: військову службу за контрактом осіб рядового складу та військову службу за контрактом осіб сержантського і старшинського складу.

Згідно з указом, з іноземцями, яких приймають у добровільному порядку на військову службу, укладають контракт про проходження іноземцями або особами без громадянства відповідного виду військової служби в Нацгвардії України.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Наголошується також, що “переліки посад, які не можуть бути заміщені іноземцями та особами без громадянства, та військових частин Національної гвардії України, у яких не можуть проходити службу іноземці та особи без громадянства, визначаються Міністерством внутрішніх справ України”. 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *