Призов аспірантів — крок до знищення науки в Україні, вважає адвокат

Призов аспірантів — крок до знищення науки в Україні, вважає адвокат

Те ще, в Україні будуть призивати до лав ЗСУ студентів аспірантів, які вступили на контракт, свідчить про знищення науки в Україні. Про це в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Цей наказ буде оскаржуватися в суді. Адже фактично він був наданий поза межами наданих повноважень міністром плагіатором. Через це була значна зменшена кількість аспірантів і фактично таким чином знищується українська наука», — каже адвокат. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «i-ua.tv».

«Стосовно змін, які плануються з першого липня, то ці зміни, щодо відстрочки були внесені ще з 18 травня. Наразі в освіті має бути послідовність, якщо ж освіта не послідовна, то студенти втрачають право на відстрочку. Вважаю, що це не законно та неправильно. Однак ці норми вже внесли в закон. Тому поки він не буде визнаний антиконституційним, громадяни України його повинні виконувати. Однак українці можуть відстоювати свої права в суді. Адже в них є право на освіту», — резюмує адвокат.

Нагадаємо, що за новими правилами, є три категорії студентів, які можуть бути мобілізовані. До них належать:

  • студенти, які навчаються заочно;
  • ті, хто здобувають другу і третю вищу освіту (бакалаврат, магістратура);
  • ті, хто здобуває будь-яку освіту за рівнем, нижчим за вже наявну (наприклад, має вищу освіту, а отримує профільну середню).

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Також міністр освіти і науки України Оксен Лісовий заявив, що в Україні вступ на контракт до аспірантури не передбачатиме відстрочку від мобілізації, як це було раніше.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *