Рада ЄС готується до переговорів із Європарламентом щодо створення програми Ukraine Facility

Рада ЄС готується до переговорів із Європарламентом щодо створення програми Ukraine Facility

Посли держав-членів ЄС узгодили та затвердили мандат на проведення переговорів з Європейським парламентом щодо створення Українського Фонду (Ukraine Facility) — спеціального фінансового інструменту для підтримки України протягом 2024-2027 років. Про це пише Урядовий портал.

Програма Ukraine Facility об’єднає бюджетну підтримку ЄС для України до 2027 року в єдиний комплексний інструмент. Водночас затверджений мандат не включає питання, пов’язані з загальним обсягом програми Ukraine Facility, які стануть предметом подальших переговорів. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Наступним кроком стане проведення офіційних тристоронніх переговорів між Радою ЄС, Європейським парламентом та Європейською комісією щодо створення програми Ukraine Facility. Домовленість, досягнута у ході переговорів, набуде чинності після офіційного ухвалення відповідного рішення з боку Ради ЄС та Європейського парламенту.

Згідно з ухваленим рішенням, програма Ukraine Facility складатиметься з трьох складових. Основу першої складової складе План для Ukraine Facility — технічний документ, необхідний для реалізації програми фінансової підтримки України від Європейського Союзу. План включатиме програму пріоритетних реформ, які закладуть фундамент для подальшого відновлення та розвитку економіки та сприятимуть інтеграції з ЄС. За прогрес у виконанні індикаторів Плану надаватиметься щоквартальна фінансова підтримка.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Другою складовою програми Ukraine Facility стане спеціальний інвестиційний інструмент для покриття ризиків у пріоритетних секторах. Фінансування в рамках цього інструменту зможуть отримати інвестори через ЄБРР, ЄІБ та інші міжнародні інституції.

Третьою складовою програми Ukraine Facility є технічна допомога та інші заходи, що сприятимуть реалізації структурних реформ на шляху до набуття повноцінного членства України в Європейському Союзі.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *