Зустріч Зеленського із Джорджею Мелоні: обговорення співпраці під час італійського головування в «Групі семи»

Зустріч Зеленського із Джорджею Мелоні: обговорення співпраці під час італійського головування в «Групі семи»

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Головою Ради міністрів Італійської Республіки Джорджею Мелоні. Володимир Зеленський подякував очільниці уряду Італії за всебічну підтримку України та привітав із початком італійського головування в «Групі семи».

Глава держави поінформував співрозмовницю про наслідки масованих ракетних ударів росії по українських містах, які призвели до загибелі людей і руйнувань об’єктів цивільної інфраструктури. Президент також розповів про ситуацію на полі бою. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Офіс Президента України».

Володимир Зеленський висловив подяку Джорджі Мелоні за готовність і далі допомагати в посиленні української ППО, яка є надзвичайно важливою для порятунку життів і забезпечення можливості нормального існування нашої держави.

Лідери обговорили подальшу безпекову співпрацю, зокрема спільне оборонне виробництво, що здатне зміцнити не лише Україну та Італію, а й усю Європу та зробити вагомий внесок у глобальну безпеку.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Співрозмовники приділили окрему увагу підготовці зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників щодо реалізації Формули миру в Давосі у січні.

Президент і Голова Ради міністрів також доручили командам активізувати двосторонню роботу щодо безпекових гарантій для України.

Володимир Зеленський високо оцінив підтримку нашої держави з боку Італії на рівні «Групи семи» та у європейських інституціях. Він подякував Італійській Республіці за підтримку України на шляху європейської інтеграції.

Сторони також обговорили забезпечення фінансової та політичної підтримки України з боку Євросоюзу, що стане важливим внеском у зміцнення нашої держави та посилення її стійкості у війні з російським агресором.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *