РНБО запускає перевірку всіх суддів Верховного Суду

РНБО запускає перевірку всіх суддів Верховного Суду

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук деталізував рішення, ухвалені сьогодні Радою національної безпеки та оборони України (РНБО). Зокрема, було ухвалено низку рішень, що стосуються посилення відповідальності за корупцію в системі правосуддя.

«Думаю, що сьогодні абсолютно всі погоджуються, що незалежна, ефективна, доступна та відповідальна судова влада — це та влада, якій довіряє суспільство. І такі явища, як хабарі й корупція, мають бути назавжди викорінені, особливо у судовій владі. Це запит суспільства, це вимога європейських партнерів, це обовʼязок держави мати прозору судову систему», — наголосив Руслан Стефанчук. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

За його словами, у підсумку засідання РНБО ініціює необхідність внесення змін до низки законів, зокрема до:

Кримінального кодексу України в частині посилення кримінальної відповідальності за корупційні кримінальні правопорушення у сфері правосуддя, передбачивши покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років із конфіскацією майна;

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Законів України «Про судоустрій і статус суддів» та «Про Вищу раду правосуддя» щодо:

  • проведення ВРП перевірки всіх суддів Верховного Суду на предмет можливого скоєння ними дисциплінарних проступків або грубого чи систематичного нехтування обов’язками судді, підтвердження законності джерел походження майна;
  • удосконалення порядку обрання суддів Верховного Суду до Великої Палати Верховного Суду та запровадження механізму їх відкликання зборами суддів відповідних касаційних суддів;
  • проведення за рішенням ВРП перевірки на предмет можливого скоєння дисциплінарних проступків, підтвердження законності джерел походження майна всіх суддів відповідного суду в разі повідомлення одному із суддів цього суду про підозру в отриманні неправомірної вигоди.

«Ці заходи спрямовані на посилення відповідальності за корупцію. Спрямовані на те, щоби цього явища просто не існувало», — зазначив голова Верховної Ради.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *