Росія продовжує отримувати з Фінляндії компоненти та обладнання, необхідні для оборонно-промислового комплексу

Росія продовжує отримувати з Фінляндії компоненти та обладнання, необхідні для оборонно-промислового комплексу

Росія досі отримує з Фінляндії компоненти та обладнання, що використовуються в оборонній промисловості. Про це свідчить розслідування громадського мовника Yle.

Журналісти виявили близько 20 компаній, які експортували до росії компоненти, які можуть використовуватися в оборонній промисловості. Йдеться про невеликі логістичні фірми. Їхні власники пов’язані з росією, а офіси розташовані у крихітних приміщеннях переважно у південно-східній частині країни, біля великих логістичних хабів. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Так, одна з компаній постачала до росії датчики, дизельні двигуни, паливні насоси, компоненти, які використовуються в коробках передач автомобілів. Подібні західні компоненти знаходили у знищеній в Україні російській техніці, проте не все це підпадає під західні санкції.

Публічні дані про російські закупівлі свідчать, що двоє клієнтів зазначеної фірми мають зв’язку з ФСБ. Одна з компаній-клієнтів навіть публікувала на сайті вдячність від ФСБ за хорошу співпрацю.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Розслідувачі також виявили випадки експорту до росії різноманітного оптичного та електронного обладнання. Ще одна фінська компанія експортувала до росії металообробне обладнання, а про її російського партнера знайшли інформацію, що серед клієнтів – у тому числі підприємство ОПК, яке займається виробництвом розвідувальних літальних апаратів та бомбардувальників.

Журналісти звертають увагу на те, що дві компанії з розслідування восени 2023 року потрапили під санкції США через те, що компоненти, що ними експортуються, опиняються в російських безпілотниках. Про одну з компаній пишуть, що її власником є громадянин Франції – резидент Фінляндії, і він нібито вже під арештом за підозрою у порушенні санкцій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *