Росія відмовилася від договору про заборону ядерних тестів

Росія відмовилася від договору про заборону ядерних тестів

Сьогодні нелегітимна російська Держдума відкликала ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Депутати РФ підтримали законопроєкт у другому і третьому читаннях. Міністерство закордонних справ закликало світ відреагувати на чергові провокації з боку Москви.


“Сьогодні світ є свідком чергового провокативного кроку держави-агресора, спрямованого на посилення ядерного шантажу”, – заявили у відомстві Дмитра Кулеби.

В МЗС наголосили, що це рішення є “частиною ланцюга подій”, які відбуваються в росії протягом останніх років, – держава-агресор вже спровокувала небезпечний дисбаланс глобальної архітектури ядерного роззброєння та нерозповсюдження своїм рішенням про призупинення участі в новому договорі про СНО та протиправним розміщенням російської тактичної ядерної зброї в Білорусі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ЛIГАБiзнесIнформ».

У Кулеби назвали це “безвідповідальною поведінкою”, яка вкотре ставить під загрозу міжнародну безпеку і стабільність.

“Україна засуджує кроки росії щодо відкликання ратифікації Договору та закликає міжнародне співтовариство відповідно відреагувати на провокації Москви, спрямовані на заподіяння шкоди об’єкту і меті ДВЗЯВ”, – заявили в МЗС.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

4 жовтня Зеленський, посилаючися на прогнози української розвідки, заявив, що до кінця 2023 року росія посилить ядерні погрози.
Пропагандистка РФ Симоньян закликала влаштувати ядерний вибух над Сибіром. Данілов відреагував – каже, що росіяни не знають, чим погрожувати Україні, а тому починають повертати ядерний шантаж. За даними ГУР, росія з літа готує ядерну зброю, але говорити про реальну загрозу рано.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *