Розкрито фінансовий злочин: ексголова Гостомеля розтратив на ремонт житла значно більше, ніж показав аудит БЕБ

Розкрито фінансовий злочин: ексголова Гостомеля розтратив на ремонт житла значно більше, ніж показав аудит БЕБ

Державна аудиторська служба виявила факти, що свідчать про суттєві порушення та зловживання у процесі відновлення пошкодженого внаслідок бойових дій та агресії росії майна в селищі Гостомель Київської області.

Як ідеться у повідомленні відомства, 100 пошкоджених осель у громаді лишаються не відновленими через недобросовісних підрядників, а загальна сума порушень, виявлених під час ревізії селищної адміністрації в 2022-2023 роках, сягає понад 21 мільйон гривень. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

“Жителі Гостомельської громади, яка однією з перших прийняла на себе удар ворога, обурюються, що на відновлення їх житла йдуть значні кошти, проте роботи або взагалі не виконувалися, або виконувалися лише частково. На жаль, такі випадки підтвердилися”, – зазначила голова служби Алла Басалаєва.

За словами чиновниці, кошти на відновлення виділялися й підрядники їх оперативно освоювали, “забувши” при цьому виконати свої основні зобов’язання – відремонтувати чи відбудувати зруйновані оселі.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“У той час, коли держава намагається допомогти жителям постраждалих громад, виділяючи значні суми коштів з держбюджету на придбання будівельних матеріалів для відновлення пошкодженого житла, колишній начальник Гостомельської військової адміністрації, отримавши від Київської обласної адміністрації ці матеріали на суму майже 11 мільйонів гривень, просто їх привласнив”, – розповіла вона.

Крім того, аудиторами на одному з комунальних підприємств селищної ради було встановлено нестачу благодійної допомоги, а саме будівельних матеріалів на загальну суму 1,2 мільйона гривень.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *