Розвідка Британії: РФ розпочала вдосконалену кампанію з руйнування української енергетики

Розвідка Британії: РФ розпочала вдосконалену кампанію з руйнування української енергетики

Росія розпочала свою більш узгоджену кампанію повітряних ударів для того, щоб зруйнувати енергетичну інфраструктуру України. Про це йдеться в повідомленні розвідки Британії.

Розвідники нагадали, що 8 грудня сили РФ вперше з вересня 2023 року «завдали хвилю потужних ударів по Києві та центральній Україні з використанням важких бомбардувальників». Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Як зазначає Міноборони Британії, ці літаки, ймовірно, Ту-95, запустили не менше 16 крилатих ракет повітряного базування зі своєї типової операційної зони над Каспійським морем. Це були ракети Х-101 (у країнах НАТО мають назву AS-23a KODIAK).

«Ймовірно, це було початком більш скоординованої кампанії росії, спрямованої на руйнування енергетичної інфраструктури України», – йдеться у зведенні.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Але, як додає розвідка, «більшість цих ракет успішно перехопила українська протиповітряна оборона». І попри те, що «внаслідок російської атаки є жертва, пошкодження є мінімальними», підсумували розвідники.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *