СБУ виявила волинську компанію, що постачала РФ комплектуючі для виробництва підводних човнів

СБУ виявила волинську компанію, що постачала РФ комплектуючі для виробництва підводних човнів

Служба безпеки ліквідувала ще одну тіньову схему продажу стратегічно важливої продукції з України до РФ, повідомляє СБУ.

“До організації оборудки причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів. Ця продукція використовується для виробництва важкої техніки, зокрема для підводних човнів. Саме ці рідкісні вироби фігуранти продавали до країни-агресора”, – ідеться в повідомленні української спецслужби у вівторок. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За інформацією СБУ, для маскування незаконної діяльності зловмисники задіяли афілійовану фірму на території однієї з європейських країн. У спецслужбі уточнюють, що іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам у РФ.

СБУ виявила волинську компанію, що постачала РФ комплектуючі для виробництва підводних човнів

За інформацією СБУ, виходячи з наявних даних, від початку повномасштабного вторгнення ділки нелегально “експортували” майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Зафіксовано, що керівник фірми співпрацює з терористичними організаціями “Л/ДНР”, – наголошується в повідомленні.

Під час обшуків на виробництві та в приміщеннях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та документи з доказами незаконної діяльності, а також гроші, отримані злочинним шляхом.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (пособництво у веденні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором), тривають комплексні заходи зі встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Зокрема, як інформують у спецслужбі, планується повідомлення про підозру керівникові волинського підприємства-виробника. Розслідування проводили співробітники СБУ у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *