Шахраї відправляють SMS про отримання посилок відомого поштового сервісу

Шахраї відправляють SMS про отримання посилок відомого поштового сервісу

Зловмисники розповсюджують фейкові СМС-повідомлення про надходження посилок від імені відомого українського поштового сервісу. Сповіщення містять фішингові посилання на підконтрольні шахраям ресурси. Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Там зазначають, що мета шахраїв – збір платіжних даних користувачів з метою привласнення їхніх заощаджень. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

“Аферисти переконують жертву перейти за посиланням на підконтрольний їм ресурс, та ввести дані своєї банківської картки (ім’я власника, номер, CVV-код та термін дії)”, – зауважують правоохоронці.

У подальшому зловмисники купують різноманітні товари онлайн, використовуючи для розрахунку незаконно отримані дані громадян.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Також, маючи такі відомості, шахраї можуть оформити повернення вже замовлених товарів, привласнюючи кошти з рахунків жертв”, – наголошують у Нацполіції.

Як захиститися від шахраїв

Кіберполіція закликає дотримуватися наступних порад:

  • не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями;
  • отримуйте дані про надходження посилки на лише офіційному сайті поштового сервісу або у застосунку;
  • перевіряйте правильність URL-адреси сайту перед введенням конфіденційних даних – навіть найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт;
  • заведіть окрему інтернет-картку для онлайн-шопінгу, на яку переказуйте лише ту суму, що необхідна для сплати;
  • сплачуйте гроші після отримання товару, аби мінімізувати ризики втрати коштів;
  • не повідомляйте стороннім особам коди-підтвердження, які приходять у SMS-повідомленнях або безпосередньо у застосунки.

У Нацполіції радять українцям у разі розголошення платіжної інформації шахраям – негайно звертатися до банку та заблокувату карту.

Раніше логістична компанія “Нова пошта” попередила користувачів про шахрайську рекламу, яку поширила велика кількість телеграм-каналів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *