Слідство завершило справу про завдання 160 млн грн збитків ДП «Украерорух»

Слідство завершило справу про завдання 160 млн грн збитків ДП «Украерорух»

21 липня 2023 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишніх посадових осіб ДП «Обслуговування повітряного руху України» (ДП «Украерорух»), що входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України, підозрюваних у зловживанні службовим становищем, яке призвело до завдання 160 млн грн збитків державному підприємству.


Наразі детективам НАБУ надано доручення відкрити стороні захисту матеріали для ознайомлення. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Спеціалізована антикорупційна прокуратура».
У травні 2015 року ДП «Украерорух» відкрило поточні рахунки у ПАТ «Платинум Банк». Невдовзі після укладання цього договору держпідприємство отримало низку доручень від Мінінфраструктури щодо вжиття заходів для здійснення обслуговування у інших банках, оскільки «Платинум Банк» мав проблеми з платоспроможністю.

Усупереч отриманим дорученням та наказам директора «Украероруху», у листопаді – грудні 2016 року перший заступник директора і заступник директора з розвитку ДП «Украерорух» замість виведення коштів з рахунків продовжили вживати заходи для перерахунку грошових коштів в «Платинум банк».
Тож коли у січні 2017 року «Платинум Банк» було визнано неплатоспроможним, державне підприємство зазнало мільйонних збитків, втративши 160 млн грн «Украероруху», які були перераховані посадовцями на банківські рахунки.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *