США збільшать виробництво боєприпасів для підтримки ЗСУ взимку

США збільшать виробництво боєприпасів для підтримки ЗСУ взимку

Неймовірні темпи того, з якою швидкістю Україна та РФ вистрілюють боєприпаси, змусили США прискорити виробництво зброї, включаючи стандартні артилерійські снаряди НАТО. В найближчий час їх випуск планується подвоїти у порівнянні з довоєнним показником у США.

Війна в Україні принесла бум для американських оборонних фірм, які стрімко розширюють виробництво та заводські потужності. Це також означало бюрократичну тяганину в Пентагоні, щоб вчасно отримати необхідне обладнання. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

Експерти кажуть, що Сполучені Штати, інвестуючи у розширення виробництва боєприпасів, безпілотних літальних апаратів, ракет протиповітряної оборони та іншої зброї, яка потрібна Україні, також повинні гарантувати, що вони зможуть підтримувати розширені потужності в міру розвитку вимог.
Вторгнення росії в Україну виявило кризу боєприпасів у масштабах НАТО, підкресливши важливі вразливі місця у війна сучасності.

Видання пише, що наразі у США сконцентрувалися на виробництві 155-мм артилерійських снарядів які виявилися критично важливими для України в триваючому контрнаступі. Оборонні фірми працюють наскільки швидко, на скільки це можливо.
Американські офіційні особи сподіваються, що надані раніше касетні боєприпаси можуть допомогти Україні зберегти динаміку ведення бою, доки не буде виготовлено більше звичайних снарядів.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Хоча український літній контрнаступ триває лише кілька місяців, представники оборонних відомств уже дивляться на зиму, коли потенційне затишшя в боях може дозволити виробництву США та союзників збільшити кількість боєприпасів. Але Москва також не буде гаяти часу: перерва може дозволити російським військам також переозброїтися та зміцнити свої оборонні лінії.

Зуважимо, у рамках плану щодо надання Україні мільйона артилерійських снарядів протягом року, Євросоюз вже передав Києву 223,8 тисячі таких боєприпасів і 2 300 ракет різних типів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *