Суд повернув 10 мільйонів застави за голову «Банку Михайлівський»

Печерський суд задовольнив клопотання про повернення голові правління «Банку Михайлівський» Ігорю Дорошенку 10 млн грн застави.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу від 19 березня.

У серпні 2016 Дорошенку повідомили про підозру у розтраті майна, доведення банку до неплатоспроможності і відмиванні грошей. Йшлося про збитки 2,2 млрд грн.

До підозрюваного було застосовано запобіжний захід раніше у вигляді домашнього арешту, а потім у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 50 млн грн, яку згодом зменшили до 10 млн грн. Гроші були внесені.

У липні 2019 заступник начальника 3 відділу процесуального керівництва управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва міста Києва Іваньков П.В. закрив справу.

8 листопада 2019 року перший заступник генпрокурора Касько скасував постанову про закриття справи через необґрунтованість і передчасність. Надалі провадження передано Державному бюро розслідувань.

Оскільки справа закривалась та в подальшому постанова про закриття скасовувалась, то суд вважає, що це свідчить про припинення дії запобіжного заходу у вигляді застави і гроші підлягають поверненню.

У лютому 2020 Офіс Генпрокурора спільно з ДБР і Нацполіцією повідомили про підозру колишньому виконувачу обов’язків голови правління та 6-ти посадовцям ПАТ «Банк Михайлівський» за фактом зловживання повноваженнями, що призвело до безпідставного виведення понад 283 млн грн коштів банку та збитків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *