Суддю, викритого на хабарі місяць тому, відсторонять від посади на засіданні ВРП

Суддю, викритого на хабарі місяць тому, відсторонять від посади на засіданні ВРП

Сьогодні, 3 червня, Вища рада правосуддя має відсторонити від посади суддю одного з райсудів Дніпропетровшини, якого слідство підозрює в отримання неправомірної вигоди. На таке позачергове засідання ВРП збереться о 15:00.

Члени Ради розглянуть клопотання керівника САП про тимчасове відсторонення судді Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Сергія Бурхана від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Як повідомляв «ЗіБ», у межах досудового розслідування було встановлено, що голова суду, діючи за посередництва іншої особи, одержав $2500 від громадянина за зняття арешту з майна, яке було вилучено в межах кримінального провадження.

Наприкінці квітня правоохоронцями було задокументовано отримання через посередника указаних коштів та в подальшому винесення рішення на користь особи. У результаті проведених обшуків вилучено кошти, які були отримані та розподілені.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Судді та його спільнику було повідомлено про підозри за ч.3 ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди) КК.

Пркиметно, що прокуратура до цього моменту не клопотала перед ВРП ані про взяття судді під варту, ані про його відсторонення від посади. На початку травня Вищий антикорупційний суд застосував до С.Бурхана запобіжний захід у вигляді застави розміром 908,4 тис. грн. з покладанням низки обов’язків, зокрема, носити електронний браслет.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *