Світовий банк згодився виділити Україні фінансову допомогу у $1,5 млрд

Світовий банк згодився виділити Україні фінансову допомогу у $1,5 млрд

26 березня Рада директорів Світового банку оголосила про виділення Україні фінансової підтримки у розмірі 1,5 мільярда доларів США.  Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Ця позика, призначена для підтримки політики розвитку “Основи зростання” (Growth Foundations Development Policy Loan – DPL), стане вагомим внеском у забезпечення макрофінансової стабільності країни. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

Загалом, кошти надходять від двох ключових донорів: 984 мільйони доларів буде надано Японією, а ще 516 мільйонів доларів – Великою Британією. Очікується, що ці ресурси будуть переказані Україні до кінця березня поточного року.

За його словами, фінансування планується використати для покриття нагальних бюджетних потреб, в тому числі на соціальну підтримку населення, гуманітарні потреби та на потреби відновлення країни після руйнувань.

“Спрямуємо ці ресурси на покриття найбільш важливих бюджетних видатків: на соціальні, гуманітарні цілі та на відновлення. Вдячний Світовому банку, урядам Японії та Великої Британії за підтримку і внесок у збереження макрофінансової стабільності України”, – написав він.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Проєкт DPL

У Міністерстві фінансів повідомили, що в контексті позики DPL2024, з метою оптимізації витрат України на обслуговування кредиту в найближчі роки, угода про позику передбачає використання коштів, отриманих від Японії, для капіталізації відсотків. Зокрема, планується, що 99,54 мільйона доларів будуть спрямовані на покриття нарахованих відсотків за позикою.

У відомстві додали, що проєкт DPL являє собою стратегічну ініціативу, метою якої є підтримка України у проведенні комплексних реформ. Фінансування відбувається через єдиний транш до державного бюджету, який ґрунтується на досягненнях конкретних завдань до моменту підписання угоди.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *