Сили оборони України готуються до нанесення нового удару по Кримському мосту

Сили оборони України готуються до нанесення нового удару по Кримському мосту

Україна готує новий удар по Кримському мосту – так вважає низка експертів і військових аналітиків.

Видання нагадує, що минулого тижня ЗСУ атакували в Криму російські пороми “Авангард” і “Конро Трейдер”. У РФ стверджують, що для ударів по них Україна використовувала західну зброю – ракети ATACMS і Storm Shadow. При цьому російська система ППО не змогла відбити атаку. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Як мінімум один із двох поромів потонув, у корпусі другого судна утворилася велика пробоїна. Обидва пороми, як зазначає військовий оглядач видання Юліан Рьопке, вже багато років курсують між російською територією та анексованим півостровом.

Слід зазначити, що у 2018 році, коли було відкрито Кримський міст, потреба в їхньому використанні відпала, але вона знову з’явилася після того, як Сили оборони уразили залізничну частину переправи в жовтні 2022 року і на кілька тижнів вивели її з ладу.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Удар по поромах може бути ознакою нової атаки, що готується, на Кримський міст. Згідно з цією версією, Україна хоче зробити так, щоб росія не могла відразу знову розраховувати на пороми як на заміну залізничному маршруту через Керченську протоку. При цьому залишається незрозумілим, коли і як українські військові мають намір знову атакувати Кримський міст. Раніше для цього використовувався замінований автомобіль і надводний безпілотник”, – пише видання.

Сили оборони України готуються до нанесення нового удару по Кримському мосту

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *