Тепер у "Дії" представлена карта укриттів: інструкція з користування

Тепер у “Дії” представлена карта укриттів: інструкція з користування

В додатку “Дія” з’явилася інтерактивна карту укриттів, що дозволяє користувачам визначати розташування найближчих бомбосховищ та повідомляти про їх стан. З міркувань безпеки дана функція не стосується укриттів, які знаходяться в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

Також можна оцінити укриття, а відгуки про них надалі будуть передані до відповідальних органів місцевого самоврядування для вжиття необхідних заходів щодо вирішення проблем, які можуть виникнути.

Тепер у "Дії" представлена карта укриттів: інструкція з користування

“Знаходьте безпечне місце під час повітряних тривог швидко та зручно на новій інтерактивній мапі укриттів у Дії. А ще переглядайте адресу, вид укриття, його рейтинг та фото. Дізнавайтеся інформацію про доступ та скільки людей воно вміщує”, – йдеться у повідомленні “Дії”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Щоб знайти найближче укриття, потрібно відкрити “Дію”, перейти у “Незламність” і “Показати найближчі укриття”. Потім надайте додатку доступ до своєї геолокації. Виберіть потрібне укриття на мапі прокладіть маршрут.

Повідомляється, що всі дані з єдиної інформаційної системи обліку укриттів відображатимуться у “Дії” разом із фото та описом конкретного об’єкта. На мапі можна буде дізнатися про вид укриття, скільки людей воно вміщує, його рейтинг та подивитися фото.

У застосунку також можна використати фільтри для визначення специфічних вимог до укриттів, наприклад, для забезпечення доступності для осіб з обмеженими можливостями. Повідомляється, що карта працюватиме і в офлайн-режимі, але для цього її потрібно завантажити.

Як повідомив міністр МВС Ігор Клименко, наприкінці 2023 року кількість укриттів, які відповідають нормам, збільшилася майже на 2 тисячі. І на сьогодні вже близько 84% з понад 60 тисяч об’єктів цивільного захисту на підконтрольній Україні території відповідають встановленим вимогам. На початок повномасштабного вторгнення цей показник був втричі меншим.

Нагадаємо, раніше мапа укриттів з’явився в оновленій версії додатку “Київ Цифровий”. У користувачів також з’явилася можливість повідомити місцеву владу про зачинене або недоступне укриття.

Додамо, що з початку січня в Україні офіційно дозволено заходити в укриття разом із домашніми улюбленцями. Це стало можливим завдяки змінам, внесеним Міністерством внутрішніх справ 10 січня 2024 року до наказу №18, який регламентує утримання та використання захисних споруд цивільного захисту.

Власники домашніх тварин, які потрапляють до укриттів, повинні перебувати у спеціально відведених для цього зонах або окремих приміщеннях. Також великі собаки повинні бути в намордниках та на повідках, а власники повинні забезпечити безпеку навколишніх людей і майна від заподіяння шкоди домашньою твариною.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *