Три європейські країни домовилися про створення військового коридору через Європу

Три європейські країни домовилися про створення військового коридору через Європу

Три країни НАТО – Греція, Болгарія та Румунія – мають намір створити військовий коридор між країнами. Коридор повинен забезпечити умови швидкого переміщення військових та техніки в Європі та за її межами.

Про це повідомив міністр оборони Греції Нікос Дендіас на своїй сторінці у соцмережі Х. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

“Разом із моїми болгарським і румунським колегами Атанасом Запрьяновим і Ангелом Тилвером відповідно підписали сьогодні на полях саміту НАТО у Вашингтоні лист про наміри щодо створення узгодженого коридору військової мобільності”, – написав Дендіас.

Він додав, що восени має відбутися тристороння зустріч в Александруполісі (Греція), на якій обговорять реалізацію намічених дій.

Три європейські країни домовилися про створення військового коридору через Європу

Як пише видання Kathimerini, військовий коридор пролягатиме через східне крило НАТО. Планується об’єднати чотири порти та їхніх відповідні інфраструктури. Відтак коридор об’єднає чотири стратегічно важливі міста для Північноатлантичного альянсу – Салоніки та Александруполіс в Греції із Варною в Болгарії та Констанцою в Румунії.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Важливість цих міст оцінили через їхню близькість до східних кордонів НАТО. Він повинен забезпечити можливість для швидшого і ефективного переміщення військового персоналу і техніки як в межах Європи, так і за її межами.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *