Ціна на нафту продовжує зростати: Brent торгується біля $89,6 за барель

Ціна на нафту продовжує зростати: Brent торгується біля $89,6 за барель

Нафтові котирування підвищуються вдень у п’ятницю. Червневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 14:35 EET подорожчали на $0,58 (0,65%), до $89,59 за барель.

Ф’ючерси на WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні до цього часу на $0,55 (0,66%), до $84,12 за барель. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BIN».

Напередодні нафта більшу частину сесії дешевшала на даних про гірше, ніж очікувалося, зростання американської економіки в минулому кварталі, проте потім котирування перейшли до зростання і Brent подорожчала на 1,1%, WTI – на 0,9%.

“Американський ВВП зріс на 1,6% у першому кварталі, що виявилося гіршим за очікування. З іншого боку, це можна розцінити як свідчення ефективності жорсткої грошово-кредитної політики”, – зазначив аналітик PVM Oil Тамаш Варга.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Днем раніше міністерство енергетики США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні минулого тижня скоротилися на 6,368 млн барелів. Падіння стало максимальним із січня, причому зниження було зафіксовано вперше за п’ять тижнів. Попри це, ціни на нафту в середу слабо знизилися.

“Бугаї”, ймовірно, дуже засмучені реакцією ринку на більш значне, ніж очікувалося, падіння запасів нафти”, – зазначили аналітики брокерської компанії Zaner.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *