У Києві відкрився Офіс реєстру збитків, завданих рф через війну

У Києві відкрився Офіс реєстру збитків, завданих рф через війну

22 березня відкрився київський Офіс реєстру збитків, завданих російською федерацією. Про це повідомляє «Суспільне».

Відкриття Офісу відбулось за участі генеральної секретарки Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, міністерки закордонних справ, освіти та спорту Ліхтенштейну та голови Комітету міністрів Ради Європи Домініки Гаслер, виконавчого директора Реєстру збитків, завданих агресією рф проти України, Маркіяна Ключковського та міністра юстиції України Дениса Малюськи. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Марія Пейчинович-Бурич, зокрема, зауважила, що відкриття Офісу є одним з етапів приготування реєстру збитків до отримання перших заявок на їх відшкодування. Для цього вже створена Рада, є фахівці та штаб-квартира у Гаазі (Нідерланди).

Київський Офіс допомагатиме співпрацювати з українським урядом, правоохоронцями та громадськими організаціями. Для подання заявки на відшкодування використовуватимуть портал «Дія». Також планують запровадити подання заяв на відшкодовування офлайн через місцеві ЦНАПи. За словами Ключковського, компенсаційний механізм ще не створений.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Директоркою київського Офісу призначено Ганну Христову, яка є керівницею проєкту Ради Європи «Посилення судових та позасудових засобів захисту прав осіб, постраждалих від війни в Україні».

Денис Малюська висловив сподівання, що компенсації виплачуватимуться вже під час війни, а не після її завершення.

У київському Офісі працюватимуть близько 10 фахівців – юристів та комунікаційників. За кілька тижнів вони почнуть приймати заявки на отримання компенсації від постраждалих.

За словами Маркіяна Ключковського, співробітники Офісу почнуть із заяв першої категорії – про збитки за знищене житло.

Нагадаємо, 4 березня 2024 року запрацював офіційний вебсайт Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією російської федерації проти України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *