У Латвії затримали нетверезого прихильника Путіна та російських злочинів

У Латвії затримали нетверезого прихильника Путіна та російських злочинів

Державна поліція Латвії розпочала кримінальну справу через публічне прославляння воєнних злочинів та кремлівського диктатора володимира путіна, яке вчинив у центрі Риги молодий чоловік 2002 року народження.

За інформацією з Delfi, інцидент стався 28 березня в Старій Ризі, де п’яний чоловік голосно висловлював прославлення путіна та воєнну агресію, привертаючи увагу перехожих та поліції. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Судово-юридична газета».

Після отримання повідомлення про інцидент, правоохоронці затримали молодого чоловіка і помістили його в ізолятор тимчасового утримання. Наступного дня він був визнаний підозрюваним, і суд за зверненням поліції застосував до нього запобіжний захід – арешт.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 74.1 Кримінального закону, яка передбачає покарання за публічне прославлення або виправдання воєнних злочинів. Поліція наголошує, що будь-яка агітація в цьому напрямку буде суворо покарана.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Цей випадок став частиною широкого реагування на акти підтримки агресивної зовнішньої політики росії. З вересня минулого року Служба державної безпеки Латвії порушила 40 кримінальних справ у зв’язку з такою діяльністю.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *