У Новій Зеландії альпініст упав із висоти 600 метрів і дивом вижив

У Новій Зеландії альпініст упав із висоти 600 метрів і дивом вижив

Альпініст у Новій Зеландії дивом вижив після падіння зі схилу гори з висоти 600 метрів – він отримав лише незначні травми. Поліція повідомила, що чоловік впав з гори Таранакі на Північному острові. Його врятувала тепла погода, внаслідок якої лід почав танути і чоловік впав ніби в м’який сніг.

У поліції заявили, що альпіністові “надзвичайно пощастило залишитися живим”. Відстань, яку він пролетів, дорівнює висоті вежі Абрадж аль-Бейт у Мецці у Саудівській Аравії – однієї з найвищих будівель у світі. Або це висота шести монументів “Батьківщина-мати” у Києві. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BBC».

У Новій Зеландії альпініст упав із висоти 600 метрів і дивом вижив

Гора Таранакі

Альпініст у складі групи піднімався на гору Таранакі й упав з вершини близько полудня за місцевим часом у суботу 9 вересня.

“Побачивши, як їхній товариш-альпініст падає з гори та зникає з поля зору, інший член групи спустився вниз, щоб спробувати його знайти”, – повідомили в поліції.

Член служби порятунку Таранакі також того дня підіймався на гору і допоміг знайти чоловіка, який упав.

Гора Таранакі має репутацію однієї з найбільш небезпечних гір у Новій Зеландії, згідно з даними місцевої Ради з безпеки гір. У 2021 році двоє альпіністів впали з того самого місця, з якого на вихідних зірвався чоловік, і загинули.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Таранакі – це сплячий вулкан, розташований у відносній ізоляції на західному узбережжі Північного острова Нової Зеландії.

“Її відокремленість від інших гір, близькість до берегової лінії та географічне положення призводять до найшвидших змін і несприятливих погодних умов у Новій Зеландії”, – йдеться у заяві Ради з безпеки гір.

“Погода в поєднанні зі складним і нерівним рельєфом створює абсолютно унікальне середовище. Одна помилка може бути катастрофічною”, – додають в організації.

Упасти з такої – і навіть меншої – висоти і залишитися живим – це велика рідкість.

2011 року Адам Поттер впав з висоти 300 метрів з гори в Шотландії. Хоча він отримав травми, але залишився живим.

Інший альпініст пережив падіння з висоти 400 метрів у Канаді, коли упав зі схилу гори Лефрой. Ця гора на заході країни має загальну висоту 3423 метри.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *