У Раді Європи підготували текст Конвенції про захист адвокатської професії

У Раді Європи підготували текст Конвенції про захист адвокатської професії

У Раді Європи підготували фінальний текст проєкту Конвенції про захист адвокатської професії – першого у світі документа, що закладає міжнародні стандарти захисту адвокатів, гарантує їхню незалежність і захищає від ризиків, пов’язаних із виконанням професійних обов’язків.

Про це повідомив заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій за підсумками девʼятого засідання Комітету експертів із захисту адвокатів (Committee of experts on the protection of lawyers, CJ-AV), яке проходило у Страсбурзі 11 вересня, про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Саме цей комітет, віцепрезидентом якого є пан Гвоздій, працював над розробкою концепції та написанням тексту проєкту конвенції. CJ-AV діє при Комітеті міністрів та Європейському комітеті з правового співробітництва (European Committee on Legal Co-operation, CDCJ) Ради Європи.

Наступним кроком стане затвердження тексту конвенції на засіданні CDCJ, яке має відбутися в листопаді. Після цього документ буде скеровано на розгляд Парламентської асамблеї Ради Європи і Комітету міністрів Ради Європи.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Очікується, що вже навесні 2025 року конвенція набуде чинності.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *