У Швеції, яка не вводила карантин та примусову вакцинацію, надлишкова смертність була найнижча під час пандемії коронавируса в ЄС

У Швеції, яка не вводила карантин та примусову вакцинацію, була найнижча надлишкова смертність під час пандемії коронавируса в ЄС

У жодній іншій країні ЄС кількість смертей не зросла так мало, як у Швеції під час карантину 2020-2022. Про це свідчать дані Статистичного управління Швеції/SvD.

Статистичне управління Швеції за дорученням Svenska Dagbladet розрахувало так звану надлишкову смертність протягом корональних років 2020-2022 у країнах ЄС і країнах ЄЕЗ Норвегії, Швейцарії та Ліхтенштейні. Ця цифра включає всіх, хто помер, в тому числі з інших причин, ніж COVID-19.

Результатом є те, що у Швеції була найнижча надмірна смертність. Середня кількість смертей на рік у 2020-2022 роках зросла на 4,4 відсотка порівняно з попередніми трьома роками. У Болгарії та Словаччині найбільше збільшилася кількість смертей за роки пандемії.

Шведський метод боротьби з коронавірусом виявився найефективнішим у Європі, якщо судити за показниками смертності.

Нагадаємо, що цей метод полягав у відмові від карантину та інших надзвичайних заходів. За це шведів свого часу неабияк критикували. У підсумку, однак, час довів їхню правоту. За підсумками 2020-2022, у цій країні – найменша “надлишкова смертність” (тимчасове збільшення смертності в популяції у порівнянні з очікуваною). Тобто, ковід Швеція пережила з найменшими втратами порівняно з рештою європейських країн.

надлишкова смертність Європа

надлишкова сметність Швеція

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *