Україна через правопорушення закону очолить рейтинг заяв до ЄСПЛ

Україна через правопорушення закону очолить рейтинг заяв до ЄСПЛ

Це край ганебно, коли українці не можуть захистити свої права в Україні та їм приходиться звертатися до Європейського суду з прав людини. Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Те, що Україна є демократичною країною, і кількість звернень до і Європейського суду з прав людини, свідчить, що ми знаходимося у паралельній реальності. Країна демократична, однак це не враховують органи виконавчої влади. Тому найближчим часом у нас є всі шанси потрапити не у п’ятірку лідерів за кількістю заяв до і Європейського суду з прав людини, а стати лідером за кількістю скарг, пов’язаних з порушенням прав людини та норм й конвенцій про захист прав», — каже Р. Кравець. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Телеканал I-UA.tv».

На його думку, так відбувається, бо ніхто не несе відповідальності за порушення прав людини.

«Ніхто не несе відповідальності за порушення прав людини. Законодавство базується таким чином, щоб мати безкарне порушення, а громадяни України завдяки судовій реформі партнерів, фактично втратили можливість захищати свої права», — підкреслює Р. Кравець.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На питання чи відбувається це тому, що Україна повідомила про зміну переліку винятків із власних зобов’язань за документами, у тому числі Європейською конвенцією з прав людини. Адвокат відповів наступне:

«Це жодним чином не знімає відповідальності з України. Це край ганебно, коли українці не можуть захистити свої права в Україні та їм приходиться звертатися до Європейського суду з прав людини. Цього немає бути у демократичній країні. А 8 тисяч скарг до Європейського суду з прав людини — якраз оцінка судовій реформі, а також реформі прокуратурі та поліції, яку в Україні проводять наші партнери», — зазначає Р. Кравець.

На його думку, для того, щоб українці масово не скаржилися до ЄСПЛ, всім потрібно дотримуватися закону.

«Виплачувати пенсії у повному обсязі, притягати до відповідальності осіб, які порушують закон, в частині недотримання прав людини, виконувати закони, і тоді ми одразу побачимо, хто винен у тисячах скарг до Європейського суду з прав людини», — резюмує Р. Кравець.

Нагадаємо, що суддя ЄСПЛ від України Микола Ігнатовський повідомив, що Україна у п’ятірці лідерів щодо кількості заяв проти неї на розгляді Європейського суду з прав людини — 8 тисяч скарг. Каже, загалом скарги «досить типові» і стосуються тих «системних проблем, які не вирішуються десятиліттями».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *