Україна у відчаї: як німецькі ЗМІ висвітлюють мобілізацію українців за кордоном

Україна у відчаї: як німецькі ЗМІ висвітлюють мобілізацію українців за кордоном

Німецька преса в п’ятницю, 22 грудня, обговорює оприлюднені напередодні виданнями Welt TV, Bild і Politico заяви міністра оборони України Рустема Умєрова про те, що мобілізації наступного року можуть підлягати чоловіки-громадяни України, які перебувають за кордоном. Відповідний огляд підготувало DW.

Газета Frankfurter Allgemeine Zeitung пише, що міністра оборони України можна зрозуміти.

“Україна гостро потребує підтримки, але бореться вона сама – тож їй потрібен кожен. Логічно, що всі військовозобов’язані зараз повинні бути призвані, щоб служити своїй країні мірою своїх можливостей. Чоловікам призовного віку з початку війти заборонили виїжджати з країни. Тим не менш, сотні тисяч з них зараз, очевидно, перебувають за межами України, багато з них – у Німеччині. Як би в окремих випадках цього не можна було б зрозуміти, але це не в інтересах ні України, ні Німеччини”, – йдеться у матеріалі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Tageszeitung звертає увагу на необхідність ротації військовослужбовців, які вже два роки протистоять агресору на передовій. Видання наголошує, що фізично та морально виснажена армія зазнає ще більших втрат.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Kölner Rundschau зазначає, що заклик Умєрова свідчить про те, “наскільки ситуація в Україні сповнена розпачу”.

“Чи не щоночі країна зазнає масованих атак безпілотників. Російська армія здобуває територіальні перемоги. Києву, ймовірно, доведеться мобілізувати ще до пів мільйона солдатів, щоб продовжувати протистояти нападникам (…) Чи не настане у війні на виснаження момент, коли безвихідність становища не зможе виправдовувати нових жертв? Залишається сподіватись, що українське населення зможе розвинути відповідні інстинкти та розуміння, а політичне керівництво зможе дійти належних висновків”, – пише видання.

Газета Neue Osnabrücker Zeitung зазначає, наскільки важлива для України у цих умовах підтримка Заходу.

“З наближенням Різдва підходить до піку досить жорстока зима війни (…) Обидва фронти дуже виснажливі і навряд чи сприяють підвищенню бойового духу народу. Якщо союзники України дійсно хочуть перешкодити Росії виграти цю війну, їм доведеться надавати значно більше зброї та боєприпасів у майбутньому”, – попереджає газета.

21 грудня Welt і Bild опублікували інтерв’ю міністра оборони Рустема Умєрова із його заявою про те, що Україна хоче, щоб у 2024 році придатні для військової служби чоловіки віком від 25 до 60 років, які живуть за кордоном, мобілізувалися до ЗСУ. Згодом у Міноборони заявили, що обговорень щодо такого механізму зараз немає. У Німеччині пообіцяли, що не змушуватимуть українців повертатися та воювати у ЗСУ.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *