Україна запроваджує нову систему оцінки наукових установ: що зміниться

Україна запроваджує нову систему оцінки наукових установ: що зміниться

Міністерство освіти і науки України розробило нову методику оцінювання ефективності науково-технічної діяльності наукових установ і закладів вищої освіти.

Метою зміни підходів до оцінювання є поліпшення якості досліджень в Україні з огляду на світовий досвід. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Освіта.ua».

Очікується, що нова методика дозволить здійснювати оцінювання наукової роботи за новими критеріями, зокрема, з урахуванням досліджень, які сприятимуть розвитку світової науки, економіки, обороноздатності та суспільства України, а також відповідно до принципів відкритої науки.

Згідно з новою методикою, оцінювання проводитиметься одночасно для всіх наукових установ та закладів вищої освіти за певним науковим напрямом.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Для забезпечення прозорості і оперативності процесу оцінювання відбуватиметься в цифровому форматі через Національну електронну науково-інформаційну систему (URIS).

Також нова методика передбачає обов’язкову участь міжнародних експертів у проведенні атестацій, при цьому їхня кількість має становити щонайменше як 30% усіх оцінювачів.

Окрім того, додаткову підтримку у новій методиці надано науковим установам, які є переміщеними, перебувають близько до лінії фронту чи кордону з рф.

Проєкт наказу про затвердження методики опубліковано для громадського обговорення, яке триватиме до 17 травня 2024 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *