Україна здійснила передачу першого звіту Єврокомісії в межах Пакета розширення ЄС

Україна здійснила передачу першого звіту Єврокомісії в межах Пакета розширення ЄС

Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України 24 квітня передав Європейській комісії перший Звіт України щодо виконання рекомендацій у сфері реформ, визначених для України у Звіті про прогрес України в межах Пакета розширення ЄС 2023 року. Про це повідомляє урядовий портал.

На 1600 сторінках звіту описані рішення, закони, ухвалені Україною в період із 15 червня 2023 року до 31 березня 2024 року. Отже, звіт містить оновлену інформацію щодо 33 переговорних розділів, політичних та економічних критеріїв, зокрема дані про виконання Україною рекомендацій Європейської комісії. Крім того, цьогоріч була застосована нова методологія, згідно з якою більшість переговорних розділів аналізувалися з точки зору антикорупційного складника. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Очікується, що на початку вересня Україна передасть ще один звіт з оновленнями за період березень – серпень 2024 року, тоді ж Єврокомісія розпочне підготовку чергового звіту стосовно прогресу України у рамках Пакета розширення ЄС.

Нагадаємо, пакет розширення ЄС – це стратегічний документ щодо політики розширення ЄС, який публікується щороку восени та включає звіт Європейської комісії з оцінкою прогресу, досягнутого країнами-кандидатами та потенційними кандидатами на членство. 8 листопада 2023 був опублікований перший Звіт про прогрес України в рамках Пакета розширення ЄС, який містив низку рекомендацій у сфері реформ.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Кабінет Міністрів України 9 лютого 2024 року ухвалив та затвердив План заходів з виконання рекомендацій Європейської Комісії, представлених у Звіті про прогрес України в рамках Пакета розширення Європейського Союзу 2023 року.

Документ передбачає більш ніж 350 заходів, до виконання яких залучено понад 100 державних органів: міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, державних (військових) адміністрацій, державних установ та органів місцевого самоврядування тощо.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *