Українська делегація долучилася до роботи сесії Комісії ООН з питань прав жінок

Українська делегація долучилася до роботи сесії Комісії ООН з питань прав жінок

11 березня 2024 р. у м. Нью-Йорк розпочала роботу 68-ма сесія Комісії Організації Об’єднаних Націй зі становища жінок, яка триватиме до 22 березня 2024 р., пріоритетною темою якої є «Прискорення досягнення ґендерної рівності та розширення прав і можливостей усіх жінок і дівчат шляхом подолання бідності, зміцнення інституцій і фінансування з урахуванням ґендерного підходу».

В роботі сесії бере участь делегація України, склад якої затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів від 9 лютого 2024 р. № 98-р. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Кабінет Міністрів України».

Главою делегації України є Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, заступницями глави делегації – заступник Міністра закордонних справ Ірина Боровець, Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко та заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ірина Постоловська.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Метою участі делегації України у роботі сесії є, підтвердження пріоритетного значення для України курсу на європейську інтеграцію, посилення соціальної справедливості та гендерної рівності в українському суспільстві, розширення прав та можливостей жінок і дівчат у суспільному житті шляхом подолання бідності та зміцнення інституцій, діяльність яких спрямовується на запобігання гендерно зумовленому насильству.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *