Українські адвокати в Чехії: перспективи роботи та вимоги до кваліфікації

Українські адвокати в Чехії: перспективи роботи та вимоги до кваліфікації

Аби почати практикувати міжнародне право та право рідної країни у Чеській Республіці, українському адвокату необхідно набути статус іноземного адвоката в цій країні і потрапити до реєстру Асоціації адвокатів Чехії.

Про процедуру доступу до професії у цій країні розповіла під час семінару представник НААУ в Чехії Олена Максименко. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Відповідно до закону Чеської Республіки про адвокатуру від 13.03.96 № 85/1996 адвокатом є особа, внесена до реєстру адвокатів, який веде Асоціація адвокатів Чехії (Českou advokátní komoru, ČAK).

Для українських адвокатів, які мають право довгострокового перебування в країні, цікавою є можливість потрапити до реєстру у статусі іноземних адвокатів.

Для цього необхідно подати заяву та пакет документів:

– нотаріально засвідчена копія свідоцтва на право здійснення адвокатської діяльності з перекладом;

– копія паспорта із підписом особи;

– копія витягу про відсутність судимості з України з перекладом;

– довідка про відсутність судимості від чеського уряду;

– афідевіт, що підтверджує відповідність вимогам закону;

– підтвердження сплати внеску за право проходження іспиту, –

а також скласти іспит на визнання.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Мета іспиту – підтвердити знання загальних норм, закону про адвокатуру, а також наявність базових знань судової системи як Чеської Республіки, так і загальноєвропейської (функції, склад, повноваження).

Для підготовки до іспиту Асоціація надсилає так званий вітальний пакет. Також, було детально розглянуто «вітальний пакет», який надсилається ČAK для підготовки до іспиту на визнання, у який входять тексти Конституції Чеської Республіки, законів «Про адвокатуру», «Про суди і суддів», Правила професійної етики, а також постанова Мінʼюсту про оплату послуг адвокатів за надання правничих послуг (адвокатський тариф).

Доповідач відзначила, що статус іноземного адвоката накладає на особу обов’язок застрахувати професійну діяльність, сплати внески на діяльність адвокатського самоврядування та до соціального фонду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *