Уряд України затвердив умови конкурсу на будівництво маневрових потужностей

Уряд України затвердив умови конкурсу на будівництво маневрових потужностей

Кабінет Міністрів України затвердив умови проведення конкурсу на будівництво генеруючої потужності, здійснення заходів з управління попитом та проведення першого конкурсу на 700 МВт потужності з метою забезпечення енергетичної безпеки та балансової надійності енергосистеми України.

Відповідне розпорядження № 756-р від 13.08.2024 «Деякі питання проведення конкурсу на будівництво генеруючої потужності та виконання заходів з управління попитом» було схвалене Урядом за поданням Міністерства енергетики України. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Кабінет Міністрів України».

Його реалізація дозволить забезпечити розвиток української енергосистеми з належними рівнями безпеки постачання та балансової надійності шляхом будівництва та введення в експлуатацію високоманеврових генеруючих потужностей з можливістю швидкого пуску/зупину згідно з вимогами чинного Кодексу системи передачі. Також це сприятиме розвитку ВДЕ з негарантованим графіком виробництва.

Урядовим рішенням, зокрема, передбачається будівництво низки об’єктів генерації. Відповідні об’єкти мають бути введені в експлуатацію до кінця 2027 року. Загальна вартість проєкту буде визначена за результатами конкурсу.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Для проведення конкурсу в Міненерго за участі представників Мінекономіки, Мінінфраструктури, НКРЕКП та НЕК «Укренерго» буде створено Комісію з проведення конкурсу та затверджено відповідну конкурсну документацію для потенційних учасників.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *