Уряд затвердив законопроєкт із впровадженням рекомендацій ОЕСР щодо податкових стратегій

Уряд затвердив законопроєкт із впровадженням рекомендацій ОЕСР щодо податкових стратегій

Кабінет Міністрів України схвалив прєект Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо врахування положень Рекомендацій Ради Організації економічного співробітництва та розвитку стосовно податкових заходів для подальшої боротьби з підкупом іноземних посадових осіб у міжнародних ділових операціях”.

“Зазначені Рекомендації Ради ОЕСР наголошують на важливості прийняття чіткого законодавства, що прямо забороняє відрахування з бази оподаткування хабарів іноземним посадовим особам у міжнародних ділових операціях, а також закликають до необхідності постійного моніторингу ефективності механізму заборони такого відрахування. При цьому відмова у податковому вирахуванні хабарів не залежить від відкриття розслідування правоохоронними органами або порушення судового провадження”, – повідомляють у відомстві. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Юридична Газета».

Головною метою законопроєкту є збільшення фінансового результату на суму витрат, щодо яких:

  1. у платника податків є підстави вважати, що наявні обставини (факти), які можуть свідчити про надання неправомірної вигоди.
  2. платник податків одержав інформацію від контролюючого органу про виявлені ним під час перевірки обставини (факти), які можуть свідчити про надання неправомірної вигоди.
  3. винесено обвинувальний вирок суду, що вони здійснювалися з метою надання платником податків неправомірної вигоди.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *